10 tips voor veilig autorijden

Als je rondrijdt met je huurauto op Curacao, dan wil je dit natuurlijk veilig en comfortabel doen. Het is belangrijk om te weten dat autorijden op Curacao eigenlijk helemaal niet verschilt van autorijden in Nederland. Er zijn echter wat dingen die je moet weten en waar je je op moet voorbereiden. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld!

[box style=”rounded” border=”full”]

[dropcap]1[/dropcap]
Net als in Nederland is volgens de wet verplicht om uw gordel te gebruiken. Maak er een gewoonte van, niet omdat u een bekeuring kunt oplopen, maar voor uw eigen veiligheid. Draagt u geen gordel en wordt u door de politie gecontroleerd, dan kan de boete oplopen tot zo’n 100 Antilliaanse guldens!

[dropcap]2[/dropcap] Op Curacao is de maximum snelheid in de bebouwde kom 40km per uur en buiten de bebouwde kom 60km per uur. Let op: Er kunnen plaatselijk andere snelheden gelden. De politie op Curacao controleert regelmatig op snelheid en de boetes zijn niet mis. Doe dus gewoon lekker rustig aan en rij op uw gemak.

[dropcap]3[/dropcap]
Verkeer van rechts heeft in principe voorrang, maar wees uiterst voorzichtig met het nemen van voorrang. Er zijn veel onduidelijke verkeerssituaties op Curacao. In geval van twijfel; rustig even wachten, vriendelijk naar elkaar lachen en je weg vervolgen.

[dropcap]4[/dropcap]
Op een T-kruising moet het verkeer op de doodlopende weg voorrang verlenen aan het overige verkeer.

[dropcap]5[/dropcap]
Verkeersborden zijn in grote lijnen hetzelfde als in Nederland.Zelfs de blauwe borden met witte letters vind je terug op Curacao! Rij rustig en kijk goed op de verkeersborden.

[dropcap]6[/dropcap]
Bij regenachtig weer of bij een nat wegdek langzaam en uiterst voorzichtig rijden. De weg kan dan extreem glad zijn. Dat komt door olie en rubberrestanten die door het warme weer met de weg versmelten. Na regen wordt dit een glibberige substantie en wordt de weg zeer glad. Vergelijkbaar aan ijzel in Nederland.

[dropcap]7[/dropcap]
Parkeer uw auto op verlichte plaatsen en laat nooit kostbaarheden in het voertuig achter. Auto inbraak is helaas een veel voorkomend fenomeen en in veel gevallen is de dekking van uw huurauto zeer beperkt aansprakelijk.

[dropcap]8[/dropcap]
Voor uw eigen veiligheid en die van anderen; Rem en stop niet langs de weg om ezels of leguanen te fotograferen. Indien u dit toch doet; zoek een veilige parkeerplaats.

[dropcap]9[/dropcap]
Wees er altijd op voorbereid dat er plotseling een groot gat in de weg kan zitten. Curacao heeft een aantal wegen die slecht onderhouden zijn. Vooral in de gebieden waar het rustiger (afgelegen) is, moet u goed opletten.

[dropcap]10[/dropcap]
Heeft u een ongeluk(je) veroorzaakt? Verplaats uw voertuig niet en bel de Curacao Roadservice via 199. [/box]