5 handige tips om zorgeloos een auto te huren op Curacao

Iedereen wil natuurlijk voor de laagst mogelijke prijs een mooie auto huren! Dat kan soms lastig zijn, omdat je op Curacao soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben jarenlange ervaring in de autoverhuurbranche op Curacao en wij hebben onze handige tips op een rijtje gezet, zodat jij zeker weet dat je een goede deal maakt.

Direct de allerlaagste prijzen van het eiland vergelijken? Klik hier.

1: Reserveer op tijd

Het kan een flinke besparing opleveren om je huurauto (ruim) van tevoren online te reserveren en eventueel een aanbetaling te doen. Verder weet je dan ook zeker dat er na je lange vlucht naar Curacao een huurauto voor je klaar staat. Helaas is onze ervaring dat als je niet reserveert, je voor onaangename verrassingen kunt komen te staan. Het zou zonde zijn als je na een lange vlucht niet lekker in je auto kunt stappen toch? Juist. Vooraf reserveren! Heel belangrijk.

2: Check aanvullende voorwaarden, zoals leeftijd

Gemiddeld is de minimale leeftijd om een auto op Curacao te kunnen huren 23 jaar. Sommige verhuurders hanteren echter een leeftijd van 25 jaar (en soms ook met minimaal 3 jaar ervaring). Controleer van te voren goed wat de mogelijkheden zijn! Als je dit niet doet, dan kun te maken krijgen met kosten die je terplekke moet voldoen of in het slechtste geval kun je zelfs de huurauto niet meekrijgen. Daardoor kan de huurauto waarvan je dacht dat het een goede deal was, niet zo gunstig uitpakken.

Ben je jonger dan 23 jaar en wil je tóch een auto huren? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat voor elkaar krijgt.

3: All inclusive of verborgen kosten?

Zoek goed uit wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Hoeveelheid kilometers? Een of meerdere bestuurders? Navigatie? etc. Zo kom je niet voor verassingen te staan. Als je zeker wilt zijn van een uitstekende all-inclusive deal, dan adviseren wij Sunnycars.

4: Verzekerd op pad

Controleer uitgebreid hoe de verzekering van de auto geregeld is. Vooral de kleinere verhuurders houden hun eigen regels erop na. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je niet bij Mambo Beach op de onbewaakte parkeerplaats mag parkeren of dat je bij diefstal altijd zelf verantwoordelijk bent.

5: Creditcard of contante borg?

Een creditcard is vaak nodig als borg voor de huur auto. Als je deze niet hebt, dan moet je rekening houden met een groot (contant) bedrag wat je als borg moet achterlaten. Heb je geen creditcard en wil je toch een auto huren? Kies dan bij Sunnycars voor de optie ‘Geen waarborg’. Je betaald dan een klein beetje extra, maar hebt geen creditcard of contante borg nodig. Sunnycars is de enige aanbieder met deze optie!

Curacao Tips Autohuren2

Wil je meer weten over waar je op moet letten bij het huren van een auto?
Lees dit artikel: Waar moet je allemaal op letten?