Auto huren Curacao tips: Zo boek je het goedkoopst!

Laten we eerlijk zijn. Iedereen wil natuurlijk voor de laagst mogelijke prijs een fijne auto huren op Curacao. Het uitzoekwerk is lastig omdat je soms door de palmbomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je!

Op Curacao zijn er tientallen aanbieders die allemaal beweren de laagste prijs voor jou te hebben.

Wij hebben meer dan tien jaar ervaring in de autoverhuur branche op Curacao en speciaal voor jou hebben wij onze beste tips op een rijtje gezet, zodat jij zéker weet dat je een goede deal maakt!

Auto huren Curacao tips

1: Reserveer op tijd

Dit is natuurlijk een enorme open deur, maar het kan een flinke besparing opleveren om je huurauto (ruim) van tevoren online te reserveren. In sommige gevallen kun je zelfs direct een aanbetaling doen, zodat je zeker weet dat er na je lange vlucht naar Curacao een huurauto voor je klaar staat.

Omdat Curacao een eiland is, met een vaste voorraad huurauto’s lopen de prijzen in drukke periodes snel op. Hoe langer je wacht, hoe minder auto’s er beschikbaar zijn en hoe meer je betaalt.

We hebben een handig overzicht gemaakt waarin je alle gerenommeerde verhuurders kunt vergelijken en ook direct reserveren of een aanbetaling doen.

Als je niet reserveert en op het vliegveld een deal probeert te sluiten, dan betaal je vrijwel altijd een hogere prijs. In het slechtste geval zijn er geen auto’s meer beschikbaar. Curacao is een eiland en de voorraad huurauto’s is hierdoor beperkt. Zeker in drukkere periodes is er geen auto meer beschikbaar. Het zou zonde zijn als je na een lange vlucht niet lekker in je auto kunt stappen toch? Juist. Vooraf reserveren!

Drukke periodes op Curacao zijn vooral de Nederlandse schoolvakanties. Veel gezinnen zijn hier aan gebonden, en boeken dan lekker een vakantie naar Curacao. Hier zie je wanneer deze schoolvakanties zijn.

2: Check aanvullende voorwaarden, zoals leeftijd

Gemiddeld is de minimale leeftijd om een auto op Curacao te kunnen huren 23 jaar. Sommige verhuurders hanteren echter een leeftijd van 25 jaar (en soms ook met minimaal 3 jaar ervaring).

Controleer van te voren goed wat de mogelijkheden zijn! Als je dit niet doet, dan kun te maken krijgen met kosten die je terplekke moet voldoen of in het slechtste geval kun je zelfs de huurauto niet meekrijgen. Daardoor kan de huurauto waarvan je dacht dat het een goede deal was, niet zo gunstig uitpakken.

Ben je jonger dan 23 jaar en wil je tóch een auto huren? Wij hebben een uitgebreid artikel met hierin omschreven wat de verschillende opties zijn. Want het is niet ingewikkeld, je moet alleen even weten hoe het werkt!

3: All inclusive of verborgen kosten?

Zoek goed uit wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Hoeveelheid kilometers? Een of meerdere bestuurders? Navigatie? Wat is er verzekerd en wat niet?

Vrijwel alle verhuurders of tussenpartijen maken er een sport van om je terplekke nog een aantal verzekeringen en opties aan te bieden. Je staat dan na een ontzettend lange vlucht met een bezweet voorhoofd bij een balie en wordt geconfronteerd met allerlei doemscenario’s en bangmakerij. Ook dit kun je het beste vooraf regelen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Op Curacao zijn slechts enkele aanbieders die een échte all-inclusive deal aanbieden. De bezoekers van deze website zijn heel erg te spreken over Sunnycars. Dit komt vooral door de combinatie van de lage prijzen, uitstekende service en mogelijkheid om zonder creditcard te boeken, of een auto te huren als je nog geen 23 bent.

Auto huren tips Curacao

4: Met de juiste verzekering op pad

Controleer uitgebreid hoe de verzekering van de auto geregeld is. Het verschilt voor iedere bestuurder welke verzekering van belang is. Rijd je bijvoorbeeld in Nederland dagelijks en veroorzaak je vrijwel nooit schade, dan is dat kans bijzonder klein dat wel het geval zal zijn op Curacao.

Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden en elke verhuurder gebruikt eigen termen, prijzen en dekking. Ook hier is het aan te bevelen om te kiezen voor een goede all-inclusive verhuurder. Je hoeft dan alleen te kiezen of je het eigen risico wilt afkopen, verder is alles gedekt.

Kleinere (lokale) verhuurders houden er hun eigen regels erop na. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je niet bij Mambo Beach op de onbewaakte parkeerplaats mag parkeren of dat je bij diefstal altijd zelf verantwoordelijk bent.

5: Creditcard of contante borg?

Een creditcard is vaak nodig als borg voor de huurauto. Het verhuurbedrijf blokkeert dan een bedrag op je creditcard, zodat ze zeker weten dat ze gedekt zijn als je een ongelukje krijgt. Het bedrag dat gereserveerd wordt wisselt tussen de 500 en 1500 euro.

Hier wordt door verhuurders handig ingespeeld op het feit dat veel mensen een limiet hebben van 1000 euro op hun creditcard. In dat geval krijg je alleen de huurauto mee als je een extra (dure) verzekering afsluit. Een andere optie is een groot (contant) bedrag wat je als borg moet achterlaten.

Heb je geen creditcard en wil je toch een auto huren? Een van onze beste auto huren Curacao tips is om eens een kijkje te nemen bij Sunnycars. Kies voor de optie ‘Geen waarborg’. Je betaalt dan een klein beetje extra, maar hebt geen creditcard of contante borg nodig. Sunnycars is de enige aanbieder met deze optie!

tips curacao auto verhuur


Zo zie je maar; Er zijn nog best wat zaken waar je op moet letten. We hopen je met deze eenvoudige tips een goede start van je vakantie gegeven te hebben en we wensen je alvast een fijne tijd op het prachtige eiland Curacao!