Alcohol in het verkeer

Een omstreden onderwerp. Veel mensen denken dat je mag drinken en rijden op Curacao. Uiteraard is dit niet het geval. Het is niet duidelijk hoe dit ‘misverstand’ ontstaan is, maar we hebben wel een vermoeden…

Om te beginnen is openbare dronkenschap op Curacao strafbaar. Helaas was er nog geen duidelijke regels en beleid om bestuurders van auto’s te laten meewerken aan een (blaastest). Door deze sterk verouderde regelgeving controleerde de politie niet of nauwelijks. Er ligt inmiddels een concept voor nieuwe wetgeving klaar bij de staat en de lokale politie is sinds april 2018 gestart met frequente controles.

Curacao Alcohol In Het Verkeer

Uiteraard zijn drinken en rijden NIET toegestaan op Curacao. Los van het feit dat het niet toegestaan is, is het natuurlijk ook gewoon erg onverstandig.

Er zijn gevallen bekend van toeristen en stagiares die betrokken zijn geraakt bij ernstige verkeersongelukken.

In de praktijk blijkt echter dat veel toeristen die Curacao bezoeken toch teveel drinken en in de auto stappen. Let maar eens op; midden in de nacht kom je altijd wel een paar auto’s tegen die veel langzamer dan normaal en slingerend over de weg rijden.

Net een paar biertjes teveel bij die BBQ of iets teveel Pina Colada’s onder het genot van de ondergaande zon? Als je beschonken achter het stuur van je huurauto plaatsneemt ben je niet verzekerd voor schade. Bij een ongeluk of materiaalschade zul je zelf voor alle kosten op moeten draaien, ook voor eventuele letselschade van slachtoffers. Uiteraard staat dit los van het verwoestende effect op jouw leven en dat van anderen. Geloof ons. Dat wil je niet!

Bel gewoon een taxi of vraag of de barman dit voor je wil doen. Bij uitgaansgelegenheden staan vaak ook taxi’s te wachten die je veilig thuis kunnen brengen. Voor een zacht prijsje brengen zij je veilig thuis en die huurauto kun je ook de volgende dag ophalen.

Telefoonnummers van diverse taxicentrales

Taxi Max: +599 9 697 6302
Curacao Tours & taxi: +599 9 513 1599
Friendly Taxi: +599 9 692 45611
Taxi Curacao: +599 9 697 1365

Leave a Reply