Auto huren op Curacao zonder creditcard

Een auto huren op Curacao zonder creditcard kan lastig zijn. Vrijwel alle autoverhuurders willen graag een borgsom reserveren op je creditcard, zodat ze er van verzekerd zijn dat schade gedekt is als je een ongelukje krijgt.

Maar ja, niet iedereen heeft een creditcard. Hoe kun je dan toch voor een scherpe prijs een auto huren?

Die vraag krijgen wij vaak. Heel vaak. Door onze jarenlange ervaring in de autoverhuurbranche op Curacao en door onze contacten met diverse verhuurbedrijven, weten wij precies wat de mogelijkheden zijn.

Attentie:
Wij adviseren u om in ieder geval goed op te letten bij (lokale) verhuurders die om een contante borg vragen. Helaas zijn er bij ons een situaties bekend waar gedoe is geweest over het (volledig) terugbetalen van het bedrag. De voorkeur heeft in principe altijd om zonder waarborg te huren -zie hieronder- of met creditcard.

Geheel betrouwbaar een auto huren op Curacao zonder creditcard is op dit moment uitsluitend mogelijk bij Sunnycars. Dit is een van oorsprong Duits bedrijf met een Nederlandse vestiging dat afspraken heeft met vrijwel alle internationale verhuurders op het eiland.

Je boekt dus niet direct een auto bij de verhuurder, maar bij Sunnycars en zij staan ook garant voor je. Het is een zeer betrouwbare partij, die enorm goede recensies krijgt. Dit hebben ze vooral te danken aan de uitstekende Nederlandstalige klantenservice, in combinatie met de zeer lage prijzen en all-inclusive autoverhuur. De prijzen zijn vrijwel altijd lager dan direct boeken bij het autoverhuurbedrijf.

Wil je huren zonder creditcard?

Volg dan onderstaande stappen, het is lastig te vinden op de website van Sunnycars;

1 Klik op de link hieronder: (schrik niet, er opent een nieuw scherm)2 Klink in het veld ‘Ophalen’ en selecteer Curacao-Hato luchthaven

3 Selecteer bij ‘Hoe wil je de auto ophalen’ de optie Geen voorkeur

4 Voer in wanneer je een auto wil huren en klik op Zoek huurauto’s

5 Selecteer in de linkerkolom bij servicepakket Geen waarborg

Je krijgt dan auto’s te zien die je kunt huren, zonder dat daar een creditcard voor nodig is. Je betaalt een kleine toeslag, maar die is te overzien en je komt in veel gevallen nog steeds goedkoper uit dan bij andere autoverhuurders. Sunnycars is namelijk een van de goedkoopste verhuurders op Curacao!

Let op; Sunnycars is -voor zover wij weten- de enige verhuurder waar huren op deze wijze mogelijk is. In drukke periodes is er echter een beperkte voorraad huurauto’s op Curacao, dus wij adviseren ruim van te voren te boeken. Zeker als je een auto wilt huren in de vakantieperiodes dan raden wij dit sterk aan!

Wil je weten wat de vakantieperiodes zijn? Klik dan hier

Huren zonder creditcard bij lokale verhuurders

Er zijn diverse autoverhuurders actief op Curacao die aangeven dat er geen creditcard nodig is bij het reserveren. In dat geval vragen ze vaak een contante waarborgsom, die kan variëren van 500-1500 NAF.

auto huren op curacao zonder creditcard

Het is lastig om hier een advies over te geven. Sommige mensen vinden dit geen probleem, anderen hebben hier geen goed gevoel bij of hebben in het verleden gedoe gehad bij het retourneren van de contante borg.

Als u twijfelt, dan raden wij u aan een auto te reserveren bij een gerenommeerd bedrijf, gebruik te maken van uw creditcard, of te boeken op de bovenstaande methode.

Wij hebben onlangs ook bericht gekregen dat sommige verhuurders vragen om het paspoort of rijbewijs achter te laten. Deze methode heeft absoluut niet de voorkeur.

Er zijn diverse gevallen bekend van paspoorten die zijn kwijtgeraakt en zelfs van identiteitsfraude. U kunt het beste uw (internationale) rijbewijs afgeven en vragen of het betreffende verhuurbedrijf daar een kopie van wil maken.