Kom je aan op het vliegveld van Curacao? Zo huur je een auto ✈️

Het vliegveld van Curacao, oftwel Hato Airport is de enige internationale luchthaven van het eiland. Reizigers die vliegen met KLM, TUI, Condor en Corendon (en nog enkele internationale maatschappijen) komen allemaal op dit vliegveld aan.

Op zoek naar de laagste prijs op vliegveld Hato? Bekijk de aanbieding hieronder!


Hato is een moderne luchthaven met een nieuwe aankomsthal en vele faciliteiten om het de bezoekers aangenaam te maken. Een auto huren op het vliegveld van Curacao is zeer eenvoudig. In de aankomsthal zitten acht officiële autoverhuurbedrijven waar Curacao Airport mee samen werkt.

Auto Huren Curacao Vliegveld Hato

Op het vliegveld van Curacao zul je merken dat het aanbod van autoverhuurders niet heel erg groot is. Het zijn vooral de grote en bekende verhuurbedrijven die er een balie hebben.

Er zijn op het eiland vele tientallen aanbieders, maar slechts acht autoverhuurbedrijven hebben een plekje verworven in de aankomsthal. De reden hiervoor is dat het vliegveld ervoor gekozen heeft om uitsluitend samen te werken met grote internationale partijen, die kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan.

Uitsluitend betrouwbare verhuurders

Deze internationale verhuurders hebben hun sporen ruim verdiend. Ook de aanbiedingen die zij hebben zijn vaak heel aantrekkelijk.

In totaal beschikken ze over ruim 1.000 auto’s in veel verschillende prijsklassen en in veel verschillende modellen. Zo huur je net zo makkelijk een grote 4×4, als bijvoorbeeld een 9-persoons busje. Dit aanbod zou ruim in de vraag naar huurauto’s op het eiland moeten voorzien.

Dit is het voordeel:

Het grote voordeel van een auto huren op het vliegveld van Curacao is dat je na een lange vlucht direct je sleutel op kunt halen. Je bent binnen een mum van tijd onderweg bent naar je hotel of resort. De afhandeling van huurauto’s op Hato Airport staat erom bekend dat het zeer vlot en zeer service gericht gaat.

Verhuurders die geen balie hebben op het vliegveld zetten je vaak eerst in een pendelbusje naar het kantoor waar je de check-in kunt doen. Vooral bij de terugreis is dit erg omslachtig, omdat dit veel tijd kost.

Een auto huren kan ook bij je hotel of resort

Mocht je een all-inclusive reis geboekt hebben (met transfer) of maak je niet gedurende je hele vakantie gebruik van een huurauto, dan is het ook mogelijk om een auto te huren bij je hotel of resort.

Zo werkt het:

Het is vaak een kwestie van aangeven bij de receptie dat je een dagje op pad wilt. Het personeel van je verblijf zal dan uitleggen hoe je de huurauto verder kunt regelen. De auto staat dan vaak direct voor je klaar, of hij wordt door een verhuurbedrijf afgeleverd bij je hotel of resort. Verblijf je bij Jan Thiel? Bekijk hier onze tips om bij Jan Thiel een auto te huren!

Auto Huren Bij Resort

Alternatieven voor autohuur bij vliegveld Curacao

Wil je geen auto huren op het vliegveld van Curacao, dan zijn er zijn diverse mogelijkheden om voor hele scherpe prijzen bij lokale autoverhuurders een auto te huren.

De meeste van deze aanbieders halen je bij aankomst op bij het vliegveld. Ze nemen je dan mee naar hun kantoor dat vaak op een industrieterrein in de buurt ligt. Daar handelen ze dan de check-in af en krijg je direct een huurauto mee.

Het is natuurlijk altijd belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare verhuurder. Zorg dat je er een goed gevoel bij hebt en dat de communicatie vlot en helder verloopt. Bij voorkeur kies je een autoverhuurder die op onze website goede beoordelingen heeft.

Er zijn op Curacao helaas een aantal vervelende incidenten geweest met schimmige verhuurbedrijven die het niet zo nauw nemen met de service. Onverklaarbare schade en gedoe met het terugbetalen van de borg zijn dan het gevolg.

Scherpe prijs, helaas soms schone schijn

Lees altijd goed de voorwaarden en bekijk ook vooraf wat voor verzekering er bij de verhuur zit inbegrepen. Als je terplekke nog een flinke all-risk verzekering moet afsluiten, dan kan het zo maar zijn dat huren op het vliegveld veel goedkoper en comfortabeler was geweest.

Genieten Op Curacao

Houd er rekening mee dat de transfer van en naar het vliegveld soms redelijk wat tijd kan kosten. Lokale verhuurbedrijven trekken hier een hoop (soms onnodige) tijd voor uit. Je moet dan wachten tot het pendelbusje vol is met andere vakantiegangers, terwijl je liever een duik in het zwembad zou nemen.

Vooral op de terugweg is het vervelend als je moet wachten en je hierdoor gestresst aan boord van je vlucht moet rennen.

Het vliegveld van Curacao voert overigens de laatste jaren een beleid waarbij steeds minder lokale autoverhuurders welkom zijn op het vliegveld om hun klanten op te halen.

Eerder was al besloten dat het verboden is om de afhandeling (dus de check-in en check-out) voor de deur van het vliegveld te doen. Nu lijkt het er ook op dat zelf het ophalen en wegbrengen van klanten aan banden wordt gelegd. De verklaring hiervoor is dat er een wildgroei is ontstaan van autoverhuurbedrijven die overlast veroorzaken voor het vliegveld en de omgeving.

Ons advies

Wij hebben een paar belangrijke adviezen als je op vakantie gaat naar Curacao.

Om te beginnen:

Start ruim van te voren met oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Laat je niet verleiden door enorm lage prijzen, waarbij allerlei verborgen kosten de kop opsteken als je de auto ophaalt.

Als je graag een scherpe all-inclusive prijs wilt, met uitstekende verzekering, geen verborgen kosten én mogelijkheid tot afhalen op het vliegveld, dan raden wij Sunnycars aan. Zij werken met bijna alle verhuurders die actief zijn op het vliegveld en door de grote volumes die zij afnemen krijg je uitstekende prijzen. Vaak nog beter dan dat je direct bij het verhuurbedrijf boekt.

Zo zie je maar, een auto huren op het vliegveld van Curacao kan een uitstekende optie zijn als je van comfort en zekerheid houdt. Echter hebben lokale aanbieders soms ook interessante deals. Wij wensen je veel succes met je keuze en alvast een hele fijne vakantie!