Autohuren tijdens schoolvakanties

Autohuren tijdens schoolvakantie op Curacao? Omdat veel gezinnen in deze periode willen huren, is het erg druk en kan het wel eens een uitdaging worden!

Maar niet gevreesd, wij hebben jarenlang ervaring met autoverhuur op Curacao en we hebben goedkope en betrouwbare autoverhuurders voor je opgezocht die ook goede beschikbaarheid hebben tijdens schoolvakanties! 

Vergelijk de laagste prijzen tijdens schoolvakanties

De zomervakantie is een drukke vakantieperiode op Curacao. Veel autoverhuurders hebben weinig of geen auto’s meer beschikbaar en schroeven de prijzen wat omhoog. De voorraad huurauto’s op Curacao is beperkt en in het hoogseizoen ontstaat steevast schaarste. De kleinere lokale verhuurders zijn vaak als eerste uitverkocht. Ze beschikken vaak over een kleine vloot en hebben niet of nauwelijks reserve auto’s achter de hand.

Curacao Voorjaarsvakantie

De grotere (internationale) verhuurders hebben doorgaans voldoende voorraad. Ook tijdens schoolvakanties is er meer dan genoeg keuze. Ze beschikken over meerdere vestigingen en als er op vliegveld Hato een tekort ontstaat, vullen ze deze eenvoudig aan. Maar let op; Curacao is een relatief klein eiland en de voorraad is en blijft nog steeds beperkt. Ons advies is dan ook altijd zo vroeg mogelijk te beginnen met het oriënteren waar je een auto wilt boeken en deze ook te reserveren. Dit is absoluut een must tijdens schoolvakanties. Als je wacht totdat je op Curacao aankomt, dan is de kans groot dat er niets meer beschikbaar is. Het zou zonde zijn als je na een lange vlucht op het vliegveld staat en er blijken geen auto’s meer te huren te zijn.

Normaal gesproken zijn we erg te spreken over Sixt, maar onze ervaring is dat tijdens de vakanties de voorraad erg beperkt is. Je moet dus ruim van te voren boeken, want anders sla je de plank mis. Hertz heeft voldoende voorraad, maar is niet de goedkoopste autoverhuurder op Curacao. Onze tip voor een auto huren op Curacao tijdens de schoolvakanties is Alamo. Ze zijn erg aan het stunten op Curacao met hun prijzen en ze hebben een prachtige grote vloot met nieuwe modellen huurauto’s. Alamo is een internationale en betrouwbare verhuurder met een uitstekende reputatie die vele extra services biedt.

Let op: Tijdens de zomervakantie is Alamo de goedkoopste verhuurder, maar in andere periodes of vakantie kan dit een andere autoverhuurder zijn. Bekijk dan het overzicht van autoverhuur op Curacao dat wij wekelijks bijwerken.

Comments are closed.