Brandstofprijzen Curacao

Van brandstofprijzen Curacao kun je in Nederland alleen maar dromen. Doordat het eiland vlakbij Venezuele ligt en er op het eiland een grote raffinaderij is gevestigd is de brandstof bijzonder goedkoop.

Als je een auto huurt, dan zijn de brandstofkosten slechts een fractie van het totale bedrag dat je kwijt bent aan je huurauto. Vrijwel alle autoverhuurder hebben moderne en zuinige auto’s, dus voor 10 euro aan brandstof kun je het eiland meerdere keren rondrijden! En dat is leuk, want met je huurauto kun je dus onbezorgd het eiland verkennen zonder je ooit druk te hoeven maken over je brandstof verbruik!

Actuele brandstofprijzen
– 1 liter mogas 95 (= euro 95) kost 1,88 NAF (ongeveer 96 Euro cent)
– 1 liter diesel kost 1,39 NAF (ongeveer 68 Euro cent)

Curacao Benzinepomp

De overheid op Curacao bepaalt maandelijks de brandstof tarieven op basis van de ruwe olieprijs op de wereldmarkt. De tarieven wisselen dus per maand en het is opvallend dat de brandstofprijzen op Curacao de laatste tijd zelfs flink zijn gedaald!

Op Curacao gaan de meeste benzinepompen om 7:00u ‘s ochtends open en sluiten ‘s avonds tussen 19:00u en 23:00u. Op zondag zijn de meeste tankstations gesloten. Bij sommige kun je, als ze gesloten zijn, met een pinpas of creditcard betalen. In Willemstad zijn er enkele benzine pompen dag en nacht geopend in de wijk Saliña en Rio Canario.