Goedkoop een auto huren op Curacao in vakantietijd?

Wil je goedkoop een auto huren in vakantietijd? Omdat veel bezoekers van Curacao tijdens schoolvakanties een auto willen huren kan de beschikbaarheid afnemen en lopen de prijzen snel op. 

Maar niet gevreesd, wij hebben jarenlang ervaring met autoverhuur op Curacao!  We hebben een selectie voor je gemaakt met goedkope en betrouwbare autoverhuurders die een uitstekende beschikbaarheid hebben, juist tijdens schoolvakanties.
Goedkoop een auto huren Curacao

De kerst- en zomervakantie zijn drukke periodes op Curacao. Veel autoverhuurders hebben weinig of geen auto’s meer beschikbaar en schroeven de prijzen wat omhoog. Goedkoop een auto huren kan lastig worden.

Beperkte voorraad in vakantietijd

De voorraad huurauto’s op Curacao is beperkt en in deze piekperiodes ontstaat steevast schaarste. De kleinere lokale verhuurders zijn vaak als eerste uitverkocht. Ze beschikken vaak over een kleine vloot en hebben niet of nauwelijks reserve auto’s achter de hand.

De grotere (internationale) verhuurders hebben doorgaans voldoende voorraad. Ook tijdens schoolvakanties is er meer dan genoeg keuze. Ze beschikken over meerdere vestigingen en als er op vliegveld Hato een tekort ontstaat, vullen ze deze eenvoudig aan. Maar let op; Curacao is een relatief klein eiland en de voorraad is en blijft nog steeds beperkt.

Oriënteer en boek vroeg

Ons advies is dan ook altijd zo vroeg mogelijk te beginnen met het oriënteren waar je een auto wilt boeken en deze ook te reserveren. Bedenkt wat voor auto je wilt en vergelijk de prijzen. Let hierbij ook goed op de verschillende soorten verzekeringen en of het all-inclusive prijzen betreft of niet. Dit is absoluut een must tijdens schoolvakanties.

Als je wacht totdat je op Curacao aankomt, dan is de kans groot dat er niets meer beschikbaar is. Het zou zonde zijn als je na een lange vlucht op het vliegveld staat en er blijken geen auto’s meer te huren te zijn.

Goedkoop Huren

Tips voor tóch nog goedkoop een auto huren

Momenteel zien we dat de beste deals gesloten worden bij Sunny Cars. We kijken dan vooral naar lage prijzen in combinatie met beschikbaarheid.

Dat Sunny Cars goed uit de test komt ten eerste omdat zij hun voorraad halen bij vrijwel alle bekende autoverhuurders op Curacao. Ten tweede omdat ze hele goede ‘all-inclusive’ prijzen hanteren.

Dat betekent dat je qua prijs en voorwaarden precies weet waar je aan toe bent. Geen onvoorziene kosten of kleine lettertjes en dat is tijdens je vakantie wel zo fijn.

Ook Alamo heeft scherpe prijzen en een uitstekende voorraad. Alamo staat vooral bekend om de goede service en de grote moderne vloot. De reputatie is zeer goed en de bezoekers van deze website die bij Alamo gehuurd hebben zijn zeer enthousiast.

Alamo heeft een kantoor op de luchthaven en je stapt zo het vliegtuig uit en je huurauto in! Bij Alamo is het wel aan te raden om ruim van te voren te boeken, omdat tijdens vakanties de vraag naar huurauto’s groot is.

Lokale verhuurders op Curacao

Naast de internationale verhuurders, zijn ook diverse lokale bedrijven actief die huurauto’s aanbieden. Zo zijn er verschillende resorts die een auto hebben staan voor hun gasten, maar ook bedrijven die een kleine vloot met doorgaans wat oudere auto’s beschikbaar hebben. Op zich interessant, de prijzen zijn scherp en als je er vroeg bij bent is de beschikbaarheid ook prima in orde. Je kunt dan best goedkoop een auto huren.

Let echter goed op de huurvoorwaarden en verzekering van de auto. Er zijn verhalen bekend van onvoorziene kosten bij het afhalen van de auto en gedoe met de verzekering doordat er bijvoorbeeld in de lettertjes staat dat je niet mag parkeren op de parkeerplaats bij Mambo Beach.

Vrijwel alle verhuurders vragen om een waarborgsom en bij de lokale bedrijven dient u extra scherp te zijn met betrekking tot de afspraken rond deze borg. Vaak is een creditcard met een minimale bestedingsruimte van 1500 euro nodig om de borg te kunnen ‘blokkeren’. Als u geen creditcard heeft, of als u een lager bestedingslimiet heeft, dan adviseren wij dit artikel te lezen.

Tot slot bieden de lokale verhuurders niet het comfort van gloednieuw auto’s en een keurige balie op vliegveld Hato waar u direct de sleutel van uw huurauto in ontvangst kunt nemen. Geloof ons; Na een lange vlucht is het erg prettig om niet eerst in een pendelbusjes naar een kantoor in Willemstad gebracht te worden.

Wij wensen u alvast een hele prettige vakantie en een zorgeloze tijd in uw huurauto!

Tot slot nog een opmerking; Tijdens de zomervakantie is Alamo vaak de goedkoopste verhuurder, maar in andere periodes of vakantie kan dit een andere autoverhuurder zijn. Bekijk dan het overzicht van verhuurbedrijven op Curacao dat wij wekelijks bijwerken.