Leeftijd auto huren Curacao

We krijgen vaak de vraag vanaf welke leeftijd auto huren Curacao? Daar is helaas geen eenduidig antwoord op, elke verhuurder heeft zijn eigen voorwaarden en regels. In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je (ook als jonge bestuurder) tóch een auto kunt huren.

Auto huren leeftijd

Vrijwel alle verhuurders op Curacao hanteren een minimum leeftijd van 23 jaar. In sommige gevallen eisen ze ook nog dat je een bepaald aantal jaar je rijbewijs moet hebben.

Ben je 21-23 jaar?

Dan kan het al lastig worden om een goedkope auto te huren. Er is echter één uitzondering; via Rentalcars.com kun je voor een kleine toeslag per dag vanaf 21 jaar een auto kunt huren. Klik op de link hieronder als je meer informatie wilt.

Klik hier voor autoverhuur prijzen als je 21+ bent

De toeslag bedraagt zo’n 10-15 euro per dag, afhankelijk van de verhuurder. Naar ons weten is het niet mogelijk bij andere internationale verhuurders te huren als je jonger dan 23 jaar bent. De regels zijn hier heel streng voor en er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Ben je 23 jaar of ouder?

Dan kun je kiezen uit elke willekeurige autoverhuurder. Wij hebben goede ervaringen met Alamo, zij hebben een laagste prijs garantie en zijn meerdere malen gekozen tot beste verhuurder van het eiland. Ze hebben een modern wagenpark en hebben veel auto’s beschikbaar in het kleinere segment.

Wees er snel bij als je gebruik wilt maken van de aanbiedingen van Alamo, in het hoogseizoen kan het soms hard gaan met de voorraad. Je doet er slim aan om ongeveer 2-3 maanden van te voren te boeken.

Heb je geen creditcard?

Lees dan hier hoe je dan tóch een auto kunt boeken. Net als met de leeftijd, is het ook lastig om te boeken zonder creditcard. Uiteindelijk kan het wel, maar de mogelijkheden zijn zeer beperkt.

Lokale verhuurders

Sommige lokale verhuurders bieden de mogelijkheid om een auto te huren als je jonger bent dan 23 jaar. Je betaalt dan een toeslag of moet 500-750 dollar extra borg betalen.

Als je bij een lokale verhuurder boekt, let dan goed op de huurvoorwaarden. Lees deze aandachtig door. Lokale verhuurders houden er soms eigen regels op na, zoals dat het niet toegestaan is bij Mambo te parkeren in de avonduren, of dat je zelf de technische staat van de auto (olie, koelvloeistof etc.) moet controleren.

Op zich allemaal niet gek, maar als je deze regels niet kent of in acht neemt, dan kan de goedkope lokale verhuurder ineens een hele kostbare grap worden. En uiteindelijk wil je natuurlijk een zorgeloze vakantie, waarin je je niet druk wilt maken om je huurauto.

Zorgeloos genieten

En als je dan een huurauto hebt geregeld, dan raden wij je aan om het eiland heerlijk op je eigen tempo te verkennen. Het heeft vele stranden, baaitjes, restaurants en bars. Geloof ons; Met een huurauto ben je zo vrij als een vogel! Het maakt je vakantie pas echt compleet.

Have fun!

Comments are closed.