Hoe oud moet je zijn om een auto te huren op Curacao?

We krijgen vaak de vraag; Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Curacao? Daar is helaas geen eenduidig antwoord op, elke auto verhuurder heeft verschillende voorwaarden en regels.

In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je (ook als jonge bestuurder) tóch een auto kunt huren.

Leeftijd auto huren Curacao

Vrijwel alle autoverhuurders hanteren een minimum leeftijd van 23 jaar. In sommige gevallen eisen ze ook nog dat je een bepaald aantal jaar in het bezit bent van je rijbewijs.

Ben je 21-23 jaar?

Dan kan het lastig worden om een goedkope huurauto te regelen. Er is echter één uitzondering; via Rentalcars.com kun je voor een kleine toeslag vanaf de leeftijd van 21 jaar een auto huren. Klik op de link hieronder als je meer informatie wilt.

Laagste prijs garantie voor personen ouder dan 21 jaar*
Rentalcars.com is de enige aanbieder op het eiland waar je voor een scherp tarief kunt huren als je 21 bent. Je betaalt een ‘jonge bestuurder toeslag’, maar bent alsnog veel goedkoper uit dan bij andere verhuurbedrijven.

  • Beste prijs gegarandeerd*
  • Gratis annulering*
  • Nu boeken, later betalen*

De toeslag bedraagt in totaal zo’n 45 euro, afhankelijk van de verhuurder. Lees hier meer over de jonge huurders toeslag.

Naar ons weten is het niet mogelijk bij andere internationale verhuurders te huren als je jonger dan 23 jaar bent. De regels zijn hier heel streng voor en er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Ben je 23 jaar of ouder?

Dan kun je kiezen uit diverse autoverhuurders. Onze ervaring met Sunny Cars is zeer goed, omdat zij werken met all-inclusive prijzen (ook voor jonge mensen) en je op die manier nooit voor verrassingen komt te staan. Ze zijn reeds meerdere keren gekozen tot beste verhuurder van het eiland. Ze beschikken over en modern wagenpark en hebben veel auto’s beschikbaar in het kleinere segment.

Hoe oud huren Curacao?

Wees er snel bij als je gebruik wilt maken van de aanbiedingen van Sunny Cars, in het hoogseizoen kan het soms hard gaan met de voorraad. Je doet er slim aan om je huurauto ongeveer 2-3 maanden van te voren te boeken.

Heb je geen creditcard?

Lees dan hier hoe je dan tóch een auto kunt boeken. Net als met de leeftijd, is het ook lastig om te boeken zonder creditcard. Uiteindelijk kan het wel, maar de mogelijkheden zijn zeer beperkt.

Lokale verhuurders

Sommige lokale verhuurders bieden de mogelijkheid om een auto te huren als je jonger bent dan 23 jaar. Je betaalt dan een toeslag of moet 500-750 dollar extra borg betalen.

Als je bij een lokale verhuurder boekt, let dan goed op de huurvoorwaarden. Lees deze aandachtig door. Lokale verhuurders houden er soms eigen regels op na, zoals dat het niet toegestaan is bij Mambo te parkeren in de avonduren, of dat je zelf de technische staat van de auto (olie, koelvloeistof etc.) moet controleren.

Op zich allemaal niet gek, maar als je deze regels niet kent of in acht neemt, dan kan de goedkope lokale verhuurder ineens een hele kostbare grap worden. En uiteindelijk wil je natuurlijk een zorgeloze vakantie, waarin je je niet druk wilt maken om je huurauto.

Curacao Leeftijd Autohuur

Zorgeloos genieten

En als je dan een huurauto hebt geregeld, dan raden wij je aan om het eiland heerlijk op je gemak te verkennen. Het heeft vele stranden, baaitjes, restaurants en bars. Geloof ons; Met een auto ben je op het eiland zo vrij als een vogel! Het maakt je vakantie pas echt compleet.

Heb jij andere ervaringen of tips met betrekking tot leeftijd en een auto huren op Curacao? Laat het ons weten, we horen graag van je.

*Afhankelijk van de acties en voorwaarden van het verhuurbedrijf