Lokale verhuurders niet welkom op vliegveld Hato

Halverwege 2015 verschenen er verschillende pagina grote aankondigingen in verschillende lokale Antilliaanse kranten, gericht aan lokale autoverhuurders.

Vliegveld exploitant CAP kondigde aan dat luchthaven Hato vanaf dat moment ‘restricted area’ zou zijn voor lokale autoverhuurders. Eerder was al besloten dat autoverhuurders niet meer de afhandeling van autoverhuur op de parkeerplaats zouden mogen doen, met als gevolg dat vanaf dat moment de lokale autoverhuurders pick-ups regelden en de vakantiegangers naar een verhuurkantoor in de buurt brachten.

De reden van deze radicale regelgeving zou zijn dat er een wildgroei is ontstaan aan autoverhuurders en dat dit veel overlast zou veroorzaken. CAP heeft aangekondigd dat er op termijn een regeling komt met shuttlebusjes, maar tot die tijd is het dus illegaal voor de lokale ondernemers om zich op het luchthaven terrein te begeven.

Een zeer omstreden besluit, want bij het oppikken van toeristen is er moeilijk onderscheid te maken tussen autoverhuurders en mensen die iemand opwachten en niets met autoverhuur te maken hebben.

Er wordt momenteel nog volop gediscussieerd en het laatste is er nog niet over gezegd, maar vooralsnog betekent het dat bezoekers van Curacao die een auto gehuurd hebben bij een verhuurder die geen officiƫle vestiging heeft op Hato een taxi moeten pakken naar het resort of de autoverhuurder. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan kunt u die hier als eerste lezen.

Hier ziet u een overzicht van internationale en lokale autoverhuurders.