De 6 mooiste stranden van Curacao

Met bijna vijftig stranden op het Caribische eiland Curaçao kan het soms moeilijk zijn om te kiezen naar wek strand je gaat. Natuurlijk is het afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Zacht strand en ondiep water voor uw kinderen? Of een afgelegen rustig strand met kiezels? Voor iedereen is een strand te vinden op Curacao!

Alle stranden zijn makkelijk met uw huur auto te bereiken en er is vaak voldoende parkeer gelegenheid. Speciaal voor u hebben we de beste stranden van Cuaraco geselecteerd;

Net ten oosten van het centrum van Willemstad in Bapor Kibra, vindt u Sea Aquarium Beach. Dit typische toeristische strand (niet perse een slechte zaak) is voorzien van alle gemakken; ligstoelen, bars, restaurants en duikscholen. Kortom, alles wat u nodig heeft. Het mooiste is dat na zonsondergang het strand verandert in een populaire uitgaansgelegenheid.

Playa Porto Mari is iets minder toeristisch. U kunt er heerlijk zwemmen, snorkelen en duiken. Gelegen langs Willibrordus Road, is Playa Porto Mari makkelijk te bereiken. Aan het strand is een restaurant en een bar voor een heerlijke cocktail en een snelle hap.

Op zoek naar een romantisch strand? Ga naar Playa Jeremi. Geen drukte hier. Geen hotels of duikwinkels. Maar ook geen bar en restaurant. Gewoon een spectaculair tropisch strand met heerlijk helder water.

Met kinderen kunt u het beste naar Playa Knip gaan. Beschermde baaien en kraakhelder water zorgen ervoor dat het een prive zwembad lijkt. Verschillende restaurants en bars zijn aanwezig. Let op: In het weekend kan het druk zijn.

Als u zoekt naar een uitzonderlijke plek om te snorkelen, dan moet u naar Playa Kalki. Gelegen op het meest westelijke puntje van het eiland. Een waar onderwater paradijs.

Een van de mooiste stranden van het eiland is Cas Abou. Zacht wit zand en turquoise water. Uitstekende plek om te snorkelen. Het is een eindje rijden, maar dubbel en dwars de moeite waard. In de weekende kan het hier erg druk zijn. Kom vroeg, huur een bedje en maak er een dagje van.

Sommige stranden van Curacao vragen om een kleine bijdrage voor de entree. Als u mensen massa’s en entree geld wilt voorkomen, dan gaat u naar Playa Knip, Playa Jeremi en Playa Lagun ten westen van Santa Cruz. De parkeerplaatsen bij de stranden zijn een populaire plaats voor auto inbraken. Zorg dat u nooit spullen van waarde in uw huurauto achterlaat.

Comments are closed.