Rekensom: Voordelig huren op Curacao

Als je op vakantie gaat, en overweegt een auto te huren, dan vergelijk je prijzen. Logisch. Je wil er zeker van zijn dat je een goede deal hebt, met de juiste voorwaarden, zodat je nog wat geld overhoudt om wat leuks te doen of ergens lekker te eten.

Als je voordelig wil huren op Curacao, dan zie je al snel door de bomen het bos niet meer.

Zoveel aanbod, zoveel opties, zoveel verschillende verzekeringen, en nóg meer verschillende prijzen…

Voordelig Auto Huren Op Curacao

Prijzen vergelijken is écht lastig

Iedereen wil voordelig huren op Curacao. Dus mensen die hun vakantie aan het plannen zijn, vergelijken prijzen, aanbieders en huurauto’s. Vaak is er geen tijd om dit tot in extreem detail te doen, en om elke klantenservice te mailen over zaken die niet direct helder zijn.

En zeg nou eerlijk:

Je hebt toch ook geen zin om een halve week, elke avond op zoek te gaan naar een huurauto? Hier spelen sommige bedrijven handig op in.

Ze laten je in de eerste instantie op hun website een lage huurprijs zien, en als je verderop in het proces bent, dan blijken er ineens extra kosten te zijn. Verzekering, luchthaventoeslag, eigen risico verlager etc.

Jan Joost

“Bij het boeken zijn de kosten ineens toch hoger. Van die lekkere lage huurprijs is niets meer terug te vinden.”

Jan Joost

Autoverhuurders strooien ook graag zand in je ogen, door allemaal eigen terminologie te gebruiken.

All-risk, No Risk, All-In. 😱

Weet jij waar je nou voor verzekerd bent en wat je er voor betaald? Het is makkelijk om iets over het hoofd te zien en dan wordt je aan de verhuurbalie geconfronteerd met een optie die je toch wel had willen boeken.

Rekenvoorbeeld: Zo krijg je de beste deal!

Om een beeld te geven van waar je mee te maken krijgt en waar je op moet letten, hebben wij een rekensom voor je gemaakt. Hierbij zijn we uitgegaan van een aantal keuzes die op 80% van de Nederlanders die Curacao voor vakantie bezoeken van toepassing zijn:

 • Huurperiode van 14 dagen
 • Leeftijd bestuurder 25+ (meer dan 3 jaar ervaring)
 • Afhalen en terugbrengen op de luchthaven (géén shuttle)
 • Hoogseizoen (zomervakantie NL)
 • Kleinste categorie huurauto met vier zitplaatsen en airco
 • Uitgebreide dekking van verzekering
 • Indien mogelijk verlaging van eigen risico

Ben je jonger dan 25 jaar?

Lees dan dit artikel. Hierin leggen we uit hoe je tóch een auto kunt huren.

In de tabel hieronder zie je de uitkomst van enkele grote aanbieders. Dit zijn aanbieders waar wij ook graag mee werken, omdat ze heel betrouwbaar zijn. Maar tóch zie je grote prijsverschillen:

Alamo CuracaoRentalcars CuracaoSunny Cars
Kale huurprijs€583,50€465,30€524,00
All-risk verzekeringInbegrepen€137,76**Inbegrepen
Eigen Risico verlagen€49,00InbegrepenInbegrepen
TOTAAL€632,50€603,06524,00

In de eerste instantie lijkt Rentalcars het goedkoopst. Laagste prijsgarantie, hoge korting. Klinkt goed! Toch!? Maar als je verder klikt in de boeking, dan blijkt dat als je gedekt wil zijn bij kleine schades, dat de kosten voor de extra verzekering snel in de papieren lopen! 😱

Winaar: Sunnycars

Uit het bovenstaande voorbeeld blijkt dat Sunnycars de goedkoopste autoverhuurder is. Dat komt vooral omdat zij met een hele duidelijke all-in prijs werken. Hierin zitten alle kosten verwerkt: lokale belastingen, all-risk verzekering, annulering etc. Hun motto is: Geen verrassingen!

* Toelichting Alamo

Bij Alamo is het volgende inbegrepen in de kale huurprijs:

 • Ongelimiteerde kilometers (standaard bij alle verhuurders)
 • Verzekering met cascoschade vermindering (CDW) en diefstalbescherming (TP)
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Eigen risico is $500,-
 • Borg is $500,- (te voldoen met creditcard. Heb je die niet? Klik hier voor ons artikel over hoe te boeken zonder creditcard)
 • Lokale belastingen zijn wel inbegrepen (zoals luchthaven toeslag) Het opvallende is overigens dat op de offerte van Alamo staat dat het ingbegrepen is, maar in de volgende zin staat dat de kosten nog op de luchthaven voldaan moeten worden. Heel onduidelijk…

Eigen risco afkopen

Het eigen risico van Alamo is $500,-, door te kiezen voor het NO RISK product, kun je dit verlagen voor een bedrag van €3,50 per dag. daarmee komt het totaal bedrag op €49,00

Op website en in de offertes van Alamo is het bovenstaande allemaal heel lastig terug te vinden. Mocht je hierover nog vragen hebben, dan adviseren wij de klantenservice te mailen.

** Toelichting Rental Cars

Bij Rentalcars zie je in de eerste instantie een lage huurprijs, maar hierbij is niets inbegrepen. Rentalcars.com kan dus een interessante optie zijn als je er zeker van bent dat je geen EXTRA verzekering wil.

Bij de kale huurprijs is inbegrepen:

 • Ongelimiteerde kilometers (standaard bij alle verhuurders)
 • Verzekering met cascoschade vermindering (CDW) en diefstalbescherming (TP)
 • Eigen risico is $795,-
 • Borg is tussen $750,- en $1000,-
 • Lokale toeslagen zijn NIET inbegrepen (luchthaven belasting)

Als je kiest voor ‘volledige bescherming’, dan krijg je het volgende extra:

 • Afkoop eigen risico van $795,-
 • Hiermee zijn de meest voorkomende schades, diefstal, wegenwachtkosten, kwijtraken van sleutels etc. gedekt.
 • Schade en/of verlies aan accessoires zijn niet gedekt 

Let op: Rentalcars.com werkt met verschillende aanbieders, die allemaal eigen voorwaarden hanteren. In dit geval zijn we uitgegaan van de goedkoopste optie: Europcar.

Disclaimer: De bedragen en voorwaarden in dit artikel zijn een rekenvoorbeeld. Ze zijn gebaseerd op de werkelijkheid, maar zijn een moment opname. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend. Check zelf ook altijd de voorwaarden van jouw autoverhuurbedrijf.