Tijdsverschil Curacao en Nederland

Klaar voor je vakantie naar Curacao? Er is nog één ding waar je rekening mee moet houden… Omdat Curacao zo’n elf uur vliegen naar het westen ligt, krijg je te maken met een aanzienlijk tijdsverschil.

TIJDSVERSCHIL CURACAO
Tijdsverschil Curacao en Nederland is in de wintertijd 5 uur en in de zomertijd 6 uur.

Om na je lange vlucht en een flink tijdverschil niet voor onaangename verrassingen met vervoer naar je verblijfplaats te komen staan, adviseren wij om een auto te huren, die je direct bij het vliegveld kunt ophalen.

In dit overzicht vergelijken wij de lokale en internationale verhuurders en kun je eenvoudig zien welke de goedkoopste is: Autohuur Curacao vergelijken

Let op: Sinds 2015 zijn er geen lokale verhuurders en/of pick-ups op vliegveld Hato meer. Je kunt uitsluitend terecht bij Internationale verhuurders.

Tijdsverschil Curacao

Tijdsverschil Curacao
Waar we in Nederland en België natuurlijk onze vertrouwde seizoenen kennen, kent Curaçao geen seizoenen. Er is daarom geen zomer- of wintertijd. Omdat we dit in Nederland en België wel kennen, varieert het tijdsverschil tussen onze landen en het Caribische eiland. Wanneer het bij ons winter is, is het in Curaçao vijf uur vroeger. Het is op het Caribische eiland zes uur vroeger dan bij ons van begin april tot eind september. Curaçao en de Benelux kennen dus een aanzienlijk tijdverschil. Hou er dan rekening mee dat je bij aankomst even last zult hebben van een jetlag. Probeer zo snel mogelijk in het Curaçaose ritme te komen. Vrijwel altijd lukt dit al binnen een dag, dus maak je hierover geen zorgen.

Vanuit Curacao terug
Op terugweg vlieg je naar het oosten. Het is algemeen bekend dat een reis naar het oosten gepaard gaat met de kans op een flinke jetlag. Houd er dus rekening mee dat je bij terugkomst even moet bijkomen. Bekijk hier tips waarmee je geen last hebt van tijdsverschil Curacao. Deze zijn geschikt voor zowel de heenreis als de terugreis.

Tijdszones
Het is handig om dit soort dingen uit je hoofd te weten als je op vakantie gaat met de auto in Curaçao. Als het bij jou in Curaçao namelijk negen uur ’s avonds is en je wilt iemand uit Nederland bellen, dan kun je dus beter nog even wachten tot de volgende morgen. Het is in Nederland dan namelijk diep in de nacht. Curaçao zit trouwens wel in dezelfde tijdzone als het Amerikaanse New York of het Canadese Montreal. Als je bijvoorbeeld vrienden in die steden hebt die je wilt bellen, dan hoef je geen rekening te houden met een tijdverschil. Plaatsen die op de wereldkaart op een verticale baan liggen met het Caribische eiland liggen vallen namelijk onder dezelfde tijdzone.