Tips: Veilig op reis naar Curaçao

Op Curaçao ben je absoluut niet onveilig en je vakantiebestemming is waarschijnlijk niet gevaarlijk. Integendeel, de meeste plaatsen en mensen die je ontmoet zijn veilig en vriendelijk. Je hoeft je dus nog geen zorgen te maken. Maar om je veiligheid te blijven garanderen, hier enkele tips voor onderweg.

1. Altijd achter je kijken als je op staat.
Maak er een gewoonte van om even achter je te kijken als je opstaat. Je bent op vakantie vaak met hele andere dingen bezig en je draagt waarschijnlijk veel persoonlijke eigendommen bij je. Het kan daarom gebeuren dat iets uit je broekzak valt terwijl je dat niet in de gaten hebt

2. Verdeel je geld
Waarschijnlijk heb je één portemonnee met daarin al je bankpasjes, creditcards en contant geld. Op vakantie is het verstandig om ze te verspreiden. Stop ze in verschillende zakken, of beter nog, laat echt essentiële eigendommen in je verblijfplaats. Veel hotels en vakantiehuisjes hebben tegenwoordig kluisjes, en het is toch fijn dat wanneer je geld of pasjes verliest altijd iets achter de hand hebt.

3. Hou je portemonnee niet in je achterzak
Veel mensen weten het wel, maar het is nog steeds de reden dat veel mensen beroofd worden. Bewaar nooit je portemonnee in je achterzak. Hou deze altijd in een zak aan de voorzijde, als het kan eentje die dicht kan.

4. Scan al je belangrijke documenten
Je paspoort en verzekeringen zijn erg belangrijke documenten, zeker op reis. Thuis kun je bij verlies of diefstal redelijk snel een nieuw document aanvragen. Vanuit Curaçao gaat dat net wat moeilijker. Scan daarom al je belangrijke documenten. Op deze manier kun je vaak redelijk makkelijk een vervangend document regelen.

5. Regel je reisverzekering
Steeds meer mensen denken er gelukkig aan om een reisverzekering te nemen. Je verzekering dekt in het buitenland niet alle kosten, en in sommige landen zoals de VS kun je bij een bezoek aan het ziekenhuis zonder goede reisverzekering veel geld kwijt zijn. Regel daarom een goede reisverzekering.

6. Let goed op je spullen!
Het lijkt onnodig om te zeggen, maar let goed op je eigendommen. hou ze bij je, kijk om je heen, laat ze niet rondslingeren in publieke omgevingen. Een portemonnee die even wordt neergelegd op een tafeltje in het restaurant kan snel vergeten worden.