Vijf leukste uitjes met een huurauto

Curacao is een prachtig eiland met ontzettend veel bezienswaardigheden. Met een huurauto ben je in no-time op de meeste plekken. En geloof ons; Je kunt je dagen lang vermaken, er is veel te zien en te beleven.

Wij hebben hier de vijf leukste uitjes met een huurauto voor je verzameld. Uiteraard is het ook mogelijk om ze te combineren. Het bezoeken van Barber, het Christoffelpark en de mooiste stranden van Westpunt kun je makkelijk in een dag doen.

Bestemming 1: Willemstad

Willemstad Curacao

Je trip door Curaçao met een huurauto begint natuurlijk in Willemstad. Deze hoofdstad van Curaçao is het cultureel centrum van het eiland, dat natuurlijk bekend staat om haar fleurig gekleurde huizen. Bekijk het historische Fort Nassau en Fort Amsterdam, neem een kijkje in het Maritiem Museum en bezoek de gezellige winkels en restaurants in deze tropische stad.

Bestemming 2: Hato Grotten

Hato Grotten Curacao

Wat je in de buurt van Willemstad ook zeker niet mag missen zijn de Hato Grotten. Je kunt hier muurschilderingen aanschouwen die tot maar liefst 1500 jaar oud zijn en gemaakt zijn door Indianen. Dit soort grotten kennen natuurlijk altijd veel mythen. Een gids kan je hier uiteraard van alles over vertellen!

Bestemming 3: Christoffelpark

Christoffelpark Curacao

Voor de volgende bestemming moet je een wat langer met de huurauto rijden. In het westen van Curaçao ligt namelijk het oogverblindende Christoffelpark. Dit is Curaçaos nationale park, waarbij je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn verschillende wandelroutes te nemen. Het Christoffelpark bestaat uit 3 voormalige plantages en een voormalig mijnbouwcomplex. Het letterlijke hoogtepunt van het park is de Christoffelberg en deze is met zijn 377 meter het hoogste punt van Curacao. De flora en fauna is zeer gevarieerd en bestaat uit onder andere uit het Curaçaose witstaarthertje, groene leguanen en wilde orchideeën. Voor bezoekers die met de huurauto komen zijn er vier verschillende routes waarmee je het park kunt verkennen. Deze routes zijn verhard, maar let wel op voor af en toe een kuil in de weg!

Bestemming 4: Playa Kalki

Playa Kalki Curacao

Fotocredit: Go West Diving

Nu je helemaal in het westen van Curaçao bent, is het tijd om hier eens lekker te gaan genieten van de mooie kusten. Veel mensen komen naar Curaçao om te snorkelen en te duiken. Een geschikte en prachtige plek om dat te doen is Playa Kalki, dat je vindt op één van meest westelijk gelegen plekken van Curaçao. Kijk ook even goed op de kaart, want in de buurt zijn nog veel meer prachtige stranden.

Bestemming 5: Barber

Jaanchies Curacao

Tijdens je reis terug naar Willemstad moet je zeker even langs het plaatsje Barber gaan. Dit kleine dorpje ligt op een kruispunt van wegen in het westen van Curacao. Op zondag is hier een grote Curaçaose markt. In een plaatsje als Barber zie je hoe de lokale bevolking het ware Curaçao al jaren beleeft. In Barber staat tevens de oudste kapokboom (800 jaar) van het eiland.