Waar moet je op letten?

Tijdens je verblijf op Curacao is het erg prettig om in je eigen tempo met een huurauto het eiland te verkennen. Er zijn veel verschillende verhuurbedrijven en iedereen heeft eigen regels en voorwaarden. Het is erg verstandig om de onderstaande zaken eens goed door te nemen.

Ben je op zoek naar een overzicht met verhuur bedrijven? Klik hier!

Curacao CarRental

Er zijn verhuurbedrijven (vooral de grotere) die de verhuurprijs van de auto exclusief verzekeringen, omzetbelasting en overige kosten vermelden. Kijk voor verschillende autoverhuur bedrijven op onze link pagina. Sommige autoverhuur bedrijven eisen als voorwaarde dat de auto beveiligd of achter een hek staat, informeer ook hier goed naar, want als er dan wordt ingebroken kun je geen aanspraak maken op de verzekering. Wees altijd voorzichtig met inbraken en diefstal en laat nooit waardevolle spullen in de auto liggen. Ook een stuurslot is op Curacao niet overbodig. Deze kun je vaak in overleg met de verhuurder lenen.

Zorg ervoor dat de auto goed verzekerd is. De huurprijs is meestal exclusief een casco verzekering, wat betekent dat je alle schade aan de auto van de verhuurder moet vergoeden. Een cascoverzekering wordt ook wel een CDW verzekering genoemd en beperkt meestal het eigen risico per ongeluk tot Nafl 300,- per geval. Het bedrag dat je hiervoor extra moet betalen varieert van Nafl. 10,- tot Nafl. 25,- per dag.

Ook is het mogelijk om auto’s te huren bij particulieren, dit is over het algemeen goedkoper, maar zorg ervoor dat ook nu weer de auto goed verzekerd is. Veelal is dit niet het geval en als er dan schade is dan kan dit behoorlijk in de papieren lopen en een geweldige vakantie geheel teniet doen. Veel van deze auto´s zijn “gewoon” verzekerd en geven geen dekking bij het verhuren van de auto. Dit is te controleren op de groene kaart. Huur in geen geval een auto als je niet een groene kaart (of kopie) krijgt want dan kan het zomaar zijn dat de auto in het geheel niet verzekerd is. Let hiernaast ook op staat van de auto, is hij goed onderhouden? Stel jezelf en de verhuurder vragen als: ‘ Wat gebeurt er als de auto een defect vertoont? Krijg ik een vervangende auto of niet?’

Voor het huren van een auto moet je bij de meeste autoverhuurbedrijven op Curaçao 23 jaar of ouder zijn. Soms eist de verhuurmaatschappij dat je minimaal 2 jaar in het bezit bent bent van je rijbewijs. Huurders tussen de 23 en 25 jaar moeten soms extra betalen (ongeveer Nafl. 10,- per dag). Als je gaat zoeken op internet zijn er wel autoverhuur bedrijven die auto’s verhuren aan bestuurders vanaf 19 jaar.

Veel autoverhuur bedrijven zijn op het vliegveld te vinden. Daarnaast hebben ook veel hotels een autoverhuur balie. Het grote voordeel van een eigen auto is natuurlijk dat je op de uithoeken en de mooiste plekjes van het eiland kunt komen, maar voor vervoer in de stad zijn de busjes ook handig. Voor een bezoek aan de noordkust van het eiland is het niet aan te raden dit met een huur auto te doen, tenzij je een 4×4 aandrijving hebt. Maar bij de meeste autoverhuur bedrijven zijn off road ritten uitgesloten van de verzekering.